Tonsel boomkwekerij Totaal leverancier beplanting

Tonsel boomkwekerij Totaal leverancier beplanting

Logo-Tonsel_1-3_green-glow-RGB-150

Tonsel

Totaal leverancier beplanting

Toonaangevend in de levering van beplanting voor de zakelijke markt. Dat is wat ons sinds de start in 1971 typeert. En dat streven wij dag in dag uit na. Sterk in kwaliteit, kennis en kunde. Onze website geeft u een indruk van onze mogelijkheden en onze specialiteiten.

Voor de zakelijke markt
Tonsel Boomkwekerijen is gespecialiseerd in het kweken van laan- en sierbomen. Ons bedrijf richt zich op de zakelijke markt. Hoveniersbedrijven, groenproject ontwikkelaars, gemeenten en andere groenbedrijven, rekenen op de kwaliteitsbeplanting van Tonsel. Door goede contacten met toeleveranciers en in de transport leveren wij het totaalpakket beplanting.

Van lokaal tot internationaal kwekerij
In 1971 startte ons bedrijf binnen het gelijknamige buurtschap Tonsel, gemeente Harderwijk. Tonsel Boomkwekerijen omvatte 1,5 hectare grond en groeide binnen een paar jaar naar 9 hectare. Het bedrijf concentreerde zich steeds meer op het kweken van kwaliteitsbeplanting.
Op 28 april 1992 verhuisde Tonsel naar Dronten. Door de overname van de kwekerij van de Rijkswaterstaat groeide het bedrijf naar 50 hectare. Vanuit onze locatie in het Roggebotzand, in de Flevopolder tussen Dronten en Kampen, hebben wij grote delen van de Flevolandse beplanting geleverd, zowel voor bosplantsoen als laan- en sierbeplanting.
Sinds 2002 wordt het familiebedrijf geleid door de tweede generatie Van Barneveld.

Focus op specialisme
Tonsel boomkwekerijen onderscheidt zich graag door uit te blinken in haar specialismen. Zo werd Tonsel in de jaren 90 bekend om het grote assortiment eiken (Quercus). Tegenwoordig zijn het ook de resistente iepen die de kwaliteit van Tonsel opnieuw bewijzen.

Particulier

Ook als particulier bent u bij ons van harte welkom op ons Groencentrum!

We vullen graag uw tuinplannen in met (fruit)bomen, struiken, vaste planten, rozen, waterplanten, hagen, bodembedekkers, hedera’s en vetplanten. Ook op het gebied van teelaarde, grondverbeteringsproducten en bemesting bent u bij ons aan het goede adres.

Bezoek eens onze kwekerij voor inspiratie ! U kunt uw boom zelf uitzoeken bij ons op de kwekerij.

Is een plant of boom niet op voorraad dan kunt u na bestelling binnen ca 7-10 werkdagen uw beplanting afhalen. Maar we bezorgen natuurlijk ook.

Voor meer uitgebreid advies (bijvoorbeeld voor een hele nieuwe tuininrichting of ontwerp) maak bij voorkeur even een afspraak  als u ons wilt bezoeken, we hebben dan ruim de tijd om de kwekerij te laten zien en uw plannen door te spreken. Vanzelfsprekend zijn we ook op zaterdag geopend.

Voor bezoek ga bij de oranje vlaggen naar beneden en door het hek gelijk rechts de parkeerplaats op.

* Nieuw: onze aanplantservice en mogelijkheden voor onderhoud van tuin ! Onze verkopers vertellen u er graag meer over.

Onze openingstijden:
maandag tot en met zaterdag : 9.00 – 17.00 uur

 

Tip: ook voor een compleet 3D ontwerp kunt u bij ons terecht,

Meer weten? Neemt u gerust contact op.

Tonsel Boomkwekerijen
Vossemeerdijk 30
8251 PN Dronten
Telefoon: +31 32 13 13 221 Mobiel bereikbaar op +31 6 54372610

 Ook sponsor worden?

Help ons een handje mee.

Neem contact met ons op